lauantai 29. toukokuuta 2010

Valkoista/White



Peili on löytö kirpputorilta ja se on saanut uuden värin.

The mirror is from a fleamarket and it has got a new color.

tiistai 18. toukokuuta 2010

Meän näyttelykuvia


Jäät ovat lähteneet vauhdilla. Torniojokikin on sulanut ja maisema on jo varsin kesäinen!

Nukkekotikerhomme näyttely on vielä pystyssä vajaan parin viikon ajan Tornion kirjastossa. Täältä löytyy lisää kuvia näyttelystä.

Pictures of our dollhouse exhibition you can find here:)

maanantai 10. toukokuuta 2010

Syntymäpäiväksi/For my birthday

Nukkekotipiirin ystävät muistivat ihanilla lahjoilla syntymäpäivänäni kuun alussa. Kiitos kaikille, nämä ovat kaikki aivan uskomattoman kauniita lahjoja!




Tiinalta niin pieniä ja hurmaavia virkkauksia, etten ole koskaan ennen nähnyt tällaista! Mukana myös Tiinan itsetekemää minikeramiikkaa ja materiaalia joka lähtöön...




HoO:lta herkkä ja kaunis taidolla tehty orkidea ja kankaita. Mukana oli ollut myös Tammen kultainen lasten kirja, joka hävisi jonnekin tuntemattomaan (harmi).


Wiiks oli laittanut pakettiin kauniin virkatun liinan ja tauluja sekä erilaisia materiaaleja. Lahja oli sävyiltään juuri minun värinen!

Mini presents for my birthday. Thank you my friends! You made my day:)

sunnuntai 9. toukokuuta 2010

Lasten nukkekoti

"Villa Helmiina on kahden pienen tytön nukkekoti, jonka olen kunnostanut lapsuudenaikaisesta nukkekodistani 70-luvulta."


Villa Helmiina valmiina Meän tyärten nukkekotinäyttelyyn, joka on Tornion kaupungin kirjastossa tämän kuukauden ajan.


Näyttelyn avaajalle tein tämän ruusukimpun kortteineen.

My kids dollhouse ready for a dollhouse exhibition in our local library this month. This is my childhood dollhouse from the 70`s which I fixed for my own kids. And roses - my recent miniature which I made for the person who opened our dollhouse exhibition. Thanks again, Mervi!

sunnuntai 2. toukokuuta 2010

Kuvapläjäys/Pictures

Kiirettä on ollut. Eilen juhlittiin koko päivä esikoisen syntymäpäiviä. Nyt toivutaan juhlista, päivitetään blogia ja kerhomme näyttelykin on mielessä, sillä huomenna on ohjelmassa näyttelyn pystyttäminen kirjastolla, kivaa!

Viime viikolla kokoonnuimme tänne meille tekemään halkokoreja. Leena oli perehtynyt tällaisen perinteisen korin punontaan ja opasti muita. Hyvä niin, sillä tämä kori olisi jäänyt muuten tekemättä. Kori on tehty maalarinteipistä (osoittautunut varsin käyttökelpoiseksi materiaaliksi miniaskartelussa). Vielä pitäisi käydä halot tuolla ulkona tekemässä...



Teijan opastuksella olemme tehneet lamppuja. Kattolamppu on tehty lääkemitasta. Pöytälamppu paperia taittelemalla. Jalka rautalankaa.



HoO neuvoi keittiöjakkaran tekemisessä ja tämä on melkein suora kopio HoO:n tekemästä mallista. Maaliakin sain ohjaajalta, kun ihastuin niin tuohon värisävyyn! Hortensiat olen tehnyt kerhossa jo vuosi sitten. Vielä ovat oikein eläväisen näköisinä.



Itse toimin ohjaajana korituolin punonnassa. Tämän kyllä väkersin kotona eräänä talvipäivänä. Toinen samanlainen on työn alla...



Leenan inspiroimana on tehty myös nämä vanhat taitellut kauluspaidat.



Silityslautani ei ole vielä esittelykelpoinen, sillä se on sattuneesta syystä vielä ilman jalkoja...

Lämpöistä toukokuuta ja tulkaahan Tornion kirjastolle kaikki kiinnostuneet tiistaina kello 17 nukkekotikerhomme näyttelyn avajaisiin!

Miniatures I made at the miniature club this past winter/spring. Woodbasket, lamps, kitchen chair, white chair, shirts. Tomorrow we will be working with the exhibition project together in our local library, how fun!